Verenigingsgebouw "De Stal"

Schitterend vrij gelegen in de landelijke omgeving van de Duivenvoordse- en Veenzijdsepolder is zij het kloppende hart van de vereniging.

In 1983 als bouwval van de sloop gered en voor een symbolisch bedrag aangekocht. Met veel idealisme en optimale deskundigheid binnen de vereniging, werd er gedurende twee jaar door twintig mensen bijna dagelijks aan gewerkt. Doelstelling was daarbij om de koeienstal, zeker aan de buitenzijde, in zo oorspronkelijk mogelijke staat te handhaven. Binnen moest het vooral een thuis zijn voor een ieder die er binnentreedt. En dat mag natuurlijk ook met klompen!

Voor meer dan Ä 90.000 werd er in 2 jaar verbouwd en vertimmerd door "De Gouden Ploeg". Op 12 april 1986 kon Wethouder Piet Vink op ludieke wijze de oude eigenaren, boer Kleijweg en zijn zoon, uit "De Stal" verjagen en het gebouw aan ons officieel in gebruik geven.

Het resultaat wordt door leden gekoesterd en door bezoekers geroemd om haar wel heel bijzondere sfeer. Naast de keuken, de bar en de zitgelegenheden op de begane grond, bevat het gebouw ook nog een verdieping: de oorspronkelijke hooizolder. Daar vinden we nu de bestuurskamer met het archief, een werkplaats voor de zogenaamde technische dienst, de verwarmingsruimte, opslagruimten voor de kantine benodigdheden en een reserve vergaderruimte.

Het gebouw voldoet nu aan de strengste veiligheidseisen, waaronder noodverlichting, de dubbele openslaande deuren zijn voorzien van panieksluitingen (tijdens de verschillende bijeenkomsten staan de anderen deuren los) en roken in het verenigingsgebouw is niet toegestaan. Daarnaast beschikken we over jaarlijks gecontroleerde brandblusapparatuur, EHBO koffers, een AED apparaat en een blusdeken. De vereniging beschikt over vijf gediplomeerde EHBO-ers en tweeŽntwintig mensen die gediplomeerd zijn voor reanimatie en AED gebruik. Natuurlijk is er ook een vaste telefoon (070-5178646) om in geval van een calamiteit hulpdiensten te kunnen waarschuwen.


Waar De Stal normaliter gesloten is, beschikken alle leden over een sleutel van de achteringang van het gebouw. Hierdoor zijn de telefoon, de EHBO koffer,  het AED apparaat, maar ook een brancard en invalidenwagens altijd bereikbaar. In deze ruimte bevindt zich ook een kraan. Leden kunnen hier water tappen wanneer tijdens de winterperiode de watertoevoer naar het complex is afgesloten. (Overigens is leidingwater en dat geldt voor het gehele complex, uitsluitend bedoeld als drinkwater en voor het doorspoelen van het op het riool aangesloten toilet. Sproeien mag uitsluitend met slootwater.)

Naast de zaterdagse openingstijden organiseert de kantinecommissie ook activiteiten op andere tijdstippen. Zo is er een jaarlijkse klaverjas- en jokercompetitie, worden er af en toe bingo-avonden georganiseerd of een gezamenlijke barbecue. Onder "Overige activiteiten" vindt u wat er daadwerkelijk op stapel staat. De actualiteit staat daarbij natuurlijk voorop.

Op zaterdag laten vlaggen het hele jaar door zien dat het bij ons gonst van de activiteiten. Voor de werkbeurt om 10.00 uur een aanvang neemt, is er voor de werkers van die dag eerst een kopje koffie. In de keuken staan vier vrijwilligers, onder wie een lid van de kantinecommissie als eindverantwoordelijke. Naast een verrassende soep van de dag, of een evenzeer verrassend broodje van de dag, zijn er uitsmijters, tosti's, patat, kroketten, frikadellen en broodjes in een redelijke verscheidenheid zoals bal, kaas, ham, ei. Voor de drankjes beschikken we over een volledige vergunning. Maar uiteraard gaan we er beheerst mee om. Loop eens binnen op zo'n gezellige zaterdag. Het maakt niet eens uit wat voor weer het is . . .  Hier kan iedereen op een voor hem of haar aangename wijze de tijd doorbrengen.