Tuinwinkel - Geschiedenis

Tuin 161, het dichtst bij De Stal gelegen, is ingericht als een verenigingstuin met daarop de tuinwinkel.

De tuinwinkel is gehuisvest in een via het AVVN in 2004 uniek aangekocht tuinhuis.

De tuin rondom het winkeltje werd tegen het einde van de vorige eeuw (wat lijkt dit lang geleden . . .) geheel opnieuw ingericht. Daarbij werden, met succes, de richtlijnen gevolgd die gelden voor het natuurvriendelijk tuinieren. Met haar enorme variŽteit aan inheemse, insecten vriendelijke planten, haar stapelmuurtjes, takkenrillen en model composthopen is zij nu een openbare oriŽntatietuin geworden voor de leden en niet te vergeten de wandelaars (klik hier om een panoramafoto van de tuinwinkel te bekijken).

Iedereen en in het bijzonder onze verkopers en verkoopsters zijn dol enthousiast over het onderkomen en haar omgeving. Het beoogt niet meer dan dienstbaar te zijn aan de leden. Zo worden er, afhankelijk van het seizoen, planten en heesters ingekocht, bloembollen, zaden, maar ook gereedschappen, tonkinstokken en meststoffen die passen in een omgeving waar natuurlijk getuinierd wordt.

Regelmatig, meestal de zaterdag die voorafgaat aan Moederdag, organiseert de inkoopcommissie een zogenaamde geraniummarkt. Indien deze wordt gehouden, ziet u dit in het "Activiteiten Overzicht".

Openingstijden van de tuinwinkel
In de periode van 1 april t/m 30 september is de tuinwinkel geopend van 9-13 uur en
in de periode van 1 oktober t/m 31 maart van 10-12 uur, met uitzondering van de
maanden december en januari - dan is de tuinwinkel gesloten.