Skip to content

La Pétanque begint op 14 april

La Pétanque ATV Eigen Arbeid
Op 14 april a.s. gaan we weer van start met de Jeu de Boules zomercompetitie.
Vanaf 13.00 uur spelen we dan elke zaterdag weer het spel met de ballen.
Behalve op de zaterdagen van toernooien:
– op 28 april toernooi van de Haagse Bond bij De Goede Worp.
– op 12 mei bij ATV Madestein.
– op 28 juli recreatie toernooi bij ATV Eigen Arbeid.
– op 25 augustus Familiedag bij ATV Eigen Arbeid.
– op 13 oktober het afsluitende Herfsttoernooi met een hapje en drankje.
Nadere informatie m.b.t. aanvangstijden, inschrijfgeld en locatie treft u aan op de inschrijfformulieren in De Stal.
De zomercompetitie eindigt op 6 oktober waarbij men op die dag de laatste twee wedstrijden speelt en wie zich kampioen van de zomercompetitie 2018 mag noemen. Kees Guldenmundt zijnde de kampioen 2017 is de titelverdediger.
Per speeldag worden er twee wedstrijden gespeeld. De spelvorm is doublette en door loting wordt bepaald wie de medespeler en wie de tegenstander is. Er zijn voldoende speeldagen en derhalve is het niet verplicht om elke zaterdag aanwezig te zijn. Het maximaal te spelen wedstrijden bedraagt 30 wedstrijden.
Deelname aan de competitie staat open voor tuinleden, aspirant-leden, donateurs, familie en adverteerders.
We hanteren de spelregels zoals vastgesteld door de jeu de boulesbond maar de insteek bij Eigen Arbeid is het spelletje spelen met respect voor de tegenstander in een recreatieve sfeer. De organisatie is in handen van Marian Calia, Peter van Rooijen en ondergetekende en Piet Pont neemt vanwege vakanties op 16 en 23 juni de honneurs waar. Van harte hopen wij op veel belangstelling alsmede mooie wedstrijden en goede weersomstandigheden.
Kees Spaans